середа, 11 лютого 2009 16:19

Євросоюз позапланово поговорить про кризу

Євросоюз позапланово поговорить про кризу
Керівники країн Євросоюзу проведуть незапланований саміт в Брюсселі 1 березня 2009 року. Він буде присвячений економічній кризі. Про це заявив прем"єр-міністр Чехії МірекТополанек. Програма зустрічі, а також точний список її учасників поки невідомі.

9 лютого повідомлялося, що ЄС проведе позачерговий неформальний саміт в лютому. На ньому передбачалося обговорити заходи з боротьби з протекціонізмом. Зокрема, незадоволеність деяких країн ЄС викликав план допомоги французьким автовиробникам. Європейські чиновники припускають, що він може перешкодити розвитку автопрома в інших країнах. За словами Тополанека, на зустрічі в березні планується також обговорити можливість викупу у європейських банків "поганих" активів.

На 11 лютого запланована зустріч президента Франції Ніколя Саркозі та Мірека Тополанека, країна якого головує в ЄС. На цій зустрічі також обговорюватиметься протекціоністська політика та способи виходу з економічної кризи. На 19-20 березня намічений плановий саміт ЄС в Брюсселі.

Нагадаємо, що Європейський Союз значно постраждав від спаду в світовій економіці. Багато країн, зокрема Велика Британія, Іспанія, Німеччина та Швеція вступили в стадію рецесії, тобто спаду ВВП протягом двох кварталів підряд. Крім того, в ЄС збільшується безробіття, оскільки багато підприємств змушені згортати проекти і звільняти співробітників. У фінансовій сфері як і раніше спостерігається дефіцит ліквідності, а банки зазнають рекордних збитків.

За матеріалами Газета.Ru, Известия

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз позапланово поговорить про кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути