Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 15:19

Євросоюз і Росія заборонили ввезення британського м"яса

В понеділок Європейська комісія оголосила про введення офіційної заборони на ввезення м"яса і великої рогатої худоби з Великобританії, де зафіксований спалах ящура. Заборона стосується всієї території Євросоюзу. Раніше від імпорту британського м"яса відмовилися США, Канада і Японія. Влада Великобританії також оголосила про припинення експорту потенційно небезпечної продукції. На території країни заборонено транспортування деяких сортів м"яса.

Про введення тимчасових обмежень на ввезення британського м"яса до Росії оголосив в понеділок Россельхознадзор. Обмеження стосуються свиней, диких копитних і отриманій від них продукції, термічній обробці, що не піддавалася. Заборона введена і на імпорт вживаного тваринницького устаткування. Раніше Росія вже обмежила ввезення на свою територію крупної і дрібної рогатої худоби і м"яса цих тварин з Великобританії.

Корови, заражені ящуром, були виявлені на фермі в графстві Суррей в п"ятницю, 3 липня. Наступного дня представники Європейської комісії повідомили про те, що ввезення британського м"яса в країни ЄС буде заборонено.

Частина тварин, що знаходилися на фермі, вже забита. Навколо неї створена карантинна зона. Проводиться розслідування з метою виявити джерело зараження корів. За однією з версій, витік вірусу міг відбутися в лабораторії, розташованій недалеко від ферми, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз і Росія заборонили ввезення британського м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути