Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2007 12:24

Європа не проти третього терміну Путіна

Можливе висунення Володимира Путіна на третій президентський термін не суперечило б демократичним нормам, вважає генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс. "Не можна сказати, що третій термін пана Путіна порушує демократичні принципи - у тому випадку, коли все відбувається законним і демократичним шляхом", - сказав він.

В той же час Девіс підкреслив, що такий крок повинен бути прописаний в законодавстві країни. "Якщо існує закон, що схвалений громадянами Росії, дозволяє переобрання, то у мене немає ніяких підстав назвати таке переобрання на третій термін антидемократичним", - відзначив він.

Він також провів паралелі між нинішньою ситуацією в Росії і обранням на третій термін американського президента Франкліна Рузвельта. "Тоді багато хто в Америці вважав це не найправильнішим кроком, оскільки вперше був порушений конституційний порядок. Проте Рузвельт увійшов до історії як американський президент, вибраний на третій термін", - нагадав Девіс, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Європа не проти третього терміну Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути