Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 16:51

Єврокомісія відмінила заборону на продаж "нестандартних" овочів та фруктів

Єврокомісія вирішила відмінити стандарти, що діяли впродовж двох десятиріч, відносно сільськогосподарської продукції, зокрема - встановлені габарити 26 видів овочів та фруктів. На такий крок європейські чиновники пішли після масових протестів з боку представників торгових мереж, а також фермерів, повідомляє британська The Telegraph.

Згідно скасованим стандартам, для певних видів овочів були суворі вимоги до ваги, форми та розміру. Через це близько 20 відсотків урожаю у Великій Британії доводилося викидати, оскільки плоди не відповідали нормативам ЄС. Це, у свою чергу, призвело до підвищення вартості певних видів сільськогосподарської продукції; так, морква подорожчала на 40 відсотків.

Не дивлячись на відміну стандартів відносно 26 видів овочів та фруктів, вимоги до "прямоти" бананів скасовані не були. Чиновники аргументували збереження цієї норми тим, що від виробників і постачальників бананів скарг не надходило, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія відмінила заборону на продаж "нестандартних" овочів та фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути