вівторок, 27 травня 2008 17:52

Єврокомісія схвалила боротьбу Кабміну з інфляцією

Європейська комісія задоволена діями українського уряду, направленими на забезпечення зростання ВВП і вирішення проблеми інфляції.

Така позиція була висловлена в ході зустрічей з міністром економіки України Богданом Данилишиним, як європейським комісаром по питаннях економічної і монетарної політики Хоакином Алмунією, так і єврокомісаром по питаннях торгівлі Пітером Мандельсаном.

Глава економічного відомства України відзначив, що Європейська комісія стежить за розвитком економічної ситуації в Україні.

"Вони достатньо чітко моніторят ситуацію в Україні. Європейський комісар Мандельсан був задоволений нашою аргументацією і тими діями, які здійснює уряд України відносно зменшення інфляційного тиску і забезпечення зростання ВВП", - сказав він.

Крім того, як додав Данилишин, єврокомісар Алмунія виразив підтримку дій уряду і зусиль, які направлені на забезпечення зростання ВВП і підвищення рівня інвестиційної активності.

"Відносно інфляційної динаміки, єврокомісар, фактично, виразив підтримку діям уряду, які направлені на подолання зростання споживчих цін", - сказав він.

В зв"язку з цим міністр також нагадав про розроблений спільно з Національним банком України урядом пакеті документів, направлених на зменшення рівня інфляції, повідомляє Українська Правда.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія схвалила боротьбу Кабміну з інфляцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути