Ексклюзиви
понеділок, 12 січня 2009 18:43

Єврокомісія назвала інший час відновлення постачань російського газу

Єврокомісія назвала інший час відновлення постачань російського газу
Росія пообіцяла відновити постачання газу до Європи 13 січня о 8:00 ранку за Гринвічем (11:00 за київським часом). Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на заяву представника Чехії в Євросоюзі.

В той же час РИА Новости з посиланням на слова заступника керівника "Газпрому" Олександра Медведєва передає, що російська сторона готова розпочати постачання палива європейським споживачам 13 січня о 8:00 ранку за середньоєвропейським часом, тобто о 9:00 за київським часом. Медведєв також додав, що транзит поновиться, якщо не виникне жодних нових перешкод.

Агентство AFP також відзначає, що офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив про відновлення постачань російського палива відразу після того, як міжнародні спостерігачі почнуть контроль транзиту газу на місцях.

Раніше повідомлялося, що Україна і Єврокомісія підписали протокол про механізм міжнародного контролю транзиту газу з Росії до Європи по українській території. Він забезпечить відновлення постачань російського палива європейським споживачам.

Нагадаємо, Росія повністю припинила постачання газу до Європи через Україну 7 січня. "Газпром" звинуватив українську сторону в несанкціонованому відборі палива, що призначається європейським країнам. Пізніше російська сторона погодилася відновити постачання газу тільки за умови, що незалежні міжнародні спостерігачі простежать за тим, щоб крадіжка палива при транзиті не повторювалася.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія назвала інший час відновлення постачань російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути