Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2009 13:26

Естонія не прийме в"язнів Гуантанамо

Естонія не прийме в"язнів Гуантанамо
Влада Естонії відмовилися брати ув"язнених з американської в"язниці на базі Гуантанамо.

Як повідомила в понеділок, 30 листопада, газета Eesti Paevaleht, інформацію про це рішення вже передано в посольство США в Талліні.

Раніше в лютому уряд Естонії дав згоду на переговори про можливий прийом на території країни колишніх ув"язнених американської в"язниці на базі Гуантанамо.

Нагадаємо, закриття в"язниці на базі Гуантанамо (Куба), було однією з головних передвиборчих обіцянок президента США Барака Обами. Американські та міжнародні правозахисники критикували адміністрацію Джорджа Буша за серйозні порушення прав людини щодо в"язнів Гуантанамо, включаючи катування, моральне та фізичне приниження, наруги над релігійними почуттями ув"язнених, а також утримання людей без висунення обвинувачень.

У травні в спеціальній промові, присвяченій проблемам національної безпеки, Обама заявив, що в"язницю Гуантанамо буде закрито до січня 2010 року. При цьому він пообіцяв, що ні один з ув"язнених, що являють загрозу безпеці США, не вийде на волю. Передбачається, що з 240 в"язнів Гуантанамо близько 50 відправлять до країн ЄС.

Проте, вже в листопаді президент США Обама визнав, що його адміністрація не зможе закрити в"язницю Гуантанамо в намічені терміни, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Естонія не прийме в"язнів Гуантанамо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути