Ексклюзиви
понеділок, 11 вересня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Є частковий успіх у районі Кліщіївки: Генштаб повідомив новини з фронту

Є частковий успіх у районі Кліщіївки: Генштаб повідомив новини з фронту
За минулу добу відбулося понад 30 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

Розпочалася 565 доба повномасштабної війни Росії проти України.

Протягом минулого дня відбулося понад 30 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб у зведенні.

Росіяни завдали п'ять ракетних та 87 авіаційних ударів. Було 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах.

Окупанти запустили по Україні 33 дрони-камікадзе типу Shahed-136/131. З них 26 знищила протиповітряна оборона України. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів ворога зазнали населені пункти Костянтинівка Сумської області; Веселе, Огірцеве, Синьківка, Кислівка, Котлярівка Харківської області; Новоселівське, Новоєгорівка, Білогорівка Луганської області; Спірне, Хромове, Нью-Йорк, Авдіївка, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Новоданилівка та Роботине Запорізької області; Бургунка Херсонської області; острів Первомайський, острів Зміїний.

Під артилерійським вогнем противника опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога.

Ракетні війська нанесли ураження по восьми артилерійських засобах противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ взяли під контроль більшу частину Кліщіївки біля Бахмута

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог утримує угруповання військ прикриття державного кордону, веде активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Бахмутський напрямок

У районі відповідальності ОСУВ "Хортиця" Сили оборони мають частковий успіх у районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах. Тривають жорсткі бої. Росіяни безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ у районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.

Авдіївський, Мар'їнський та Шахтарський напрямки

В районі відповідальності ОСУВ "Таврія" Сили оборони мають ініціативу стримувати ворога і проводити штурмові дії. Захисники успішно тримають оборону у районах Кераміка, Авдіївки, Сєверного, Мар'їнки та Рівнополя Донецької області. Противник протягом доби здійснив там близько 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Окупанти мають значні втрати у живій силі та техніці.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Херсонський напрямок

Українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу. Знищують склади забезпечення та завдають успішне ураження по тилах противника.

Більша частина танків та іншої військової техніки, яка була передана Україні західними країнами на початку цього року для контрнаступу, залишається неушкодженою.

Водночас ЗСУ домагаються поступового, але методичного прогресу на окремих ділянках південного і східного фронтів. Про це повідомляє Guardian з посиланням на неназваного західного чиновника.

Водночас він визнав, що контрнаступ просувається "повільніше, ніж очікувалося кілька місяців тому".

Зараз ви читаєте новину «Є частковий успіх у районі Кліщіївки: Генштаб повідомив новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути