субота, 28 листопада 2009 17:26

ЄС створює Молдові вільну економічну зону

ЄС створює Молдові вільну економічну зону

Євросоюз готовий створити для Молдови вільну економічну зону. Про це заявила єврокомісар із зовнішніх зв"язків Беніта Ферреро-Вальднер, яка знаходиться з візитом в цій країні. За її словами, для цього держава повинна провести структурні реформи в національній економіці.

Комісар не уточнила, якої саме форми набуде статус "вільної зони" в Молдові. Зараз ЄС має договори про стабілізацію і асоціацію з низкою держав Західних Балкан - Боснією, Сербією, Чорногорією та Албанією. У домовленостях, підписаних Євросоюзом з кожною з цих держав прописуються деякі загальні права і обов"язки, що полягають зокрема в створенні з ЄС зони вільної торгівлі

Ферреро-Вальднер додала, що Молдові буде потрібне вливання капіталу для реформ в економічній сфері. Вона пообіцяла надати східноєвропейській країні пакет бюджетної підтримки вартістю 26,1 мільйона євро.

Що стосується можливості лібералізації візового режиму для громадян Молдови, Ферреро-Вальднер відзначила, що це буде можливо лише через декілька років. Переговори про візові питання між Молдовою і ЄС почнуться 21 листопада.

У свою чергу, прем"єр-міністр Молдови Володимир Філат заявив, що "Молдова - європейська країна" і "незабаром" увійде до Євросоюзу як повноправний учасник, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС створює Молдові вільну економічну зону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути