пʼятниця, 17 жовтня 2008 14:54

ЄС прийняв загальний план боротьби з фінансовою кризою

ЄС прийняв загальний план боротьби з фінансовою кризою
Глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу на минулому в Брюсселі саміті прийняли загальноєвропейський план боротьби з фінансовою кризою, заснований на держпідтримці фінансових структур, і закликали до реформування основ світової економіки.

Для перебудови глобальної фінансової системи лідери ЄС ухвалили рішення почати підготовку до проведення всесвітнього економічного саміту.

На саміті виникли суперечності з питання про єдиний план дій, що стосуються глобальних змін клімату. Італія, Польща і ще 7 східноєвропейських країн заявили, що в нинішніх умовах заплановані заходи можуть дуже дорого обійтися європейській економіці. Італійський прем"єр Сильвіо Берлусконі закликав враховувати можливості і промисловий потенціал країн-учасниць.

Лідери ЄС висловилися також на підтримку швидкого набуття чинності нової базової угоди європейського співтовариства - Лісабонського договору. Він не зміг набути чинності, після того, як Ірландія в червні цього року провалила референдум за цією угодою.

Учасниками саміту ЄС був також затверджений Пакт про імміграцію і притулок. Одне з його центральних положень: неможливість надати притулок в ЄС всім охочим, повідомляє Евроньюз.

Зараз ви читаєте новину «ЄС прийняв загальний план боротьби з фінансовою кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути