вівторок, 21 квітня 2009 13:33

ЄС почав розслідування монопольної змови найбільших авіакомпаній світу

ЄС почав розслідування монопольної змови найбільших авіакомпаній світу
Єврокомісія почала розслідування відносно семи найбільших авіакомпаній за підозрою в порушенні ними правил вільної конкуренції при виконанні авіарейсів між Європою і Північною Америкою, пише лондонська The Times.

Справи відкриті проти альянсу Oneworld, який включає британську British Airways, американську American Airlines та іспанську Iberia, а також проти Star Alliance, об"єднуючого німецьку Lufthansa, американську United Continental і канадську Air Canada.

Згідно даних видання, ведеться також аналіз діяльності повітряного альянсу Skyteam, що включає франко-голландську Air France-KLM та американську Delta-Northwest.

Як заявив представник Єврокомісії, розслідування носить "антитрестовий характер". Його завдання полягає в тому, щоб з"ясувати, чи не постраждали споживачі в результаті створення подібних трансатлантичних повітряних союзів.

The Times відзначає, що якщо в діяльності цих альянсів будуть знайдені порушення з погляду правил вільної конкуренції, то на них будуть накладені крупні штрафи - 10% від загального грошового обігу.

За матеріалами: ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС почав розслідування монопольної змови найбільших авіакомпаній світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути