вівторок, 02 лютого 2010 18:27

ЄС критикує Київ за контрабанду тютюну - німецькі ЗМІ

ЄС критикує Київ за контрабанду тютюну - німецькі ЗМІ

Європейське агентство боротьби з шахрайством (Olaf) направляє своїх співробітників до України і Росії, пише кореспондент Die Presse Олівер Грімм.

За оцінками тютюнової промисловості, у всьому світі щорічно продається до 5,8 трлн цигарок. При цьому, додає видання, кожна 9-та цигарка була ввезена в країну незаконно - причому із злочинного схвалення корумпованих чиновників.

За таких умов ЄС приготувався до жорстких переговорів з такими державами як Росія, Україна, Панама і країнами Персидської затоки - в середині березня в Женеві піде мова про угоду під егідою ООН, покликану покласти край контрабанді тютюну.

До найважливіших заходів, передбаченою угодою, продовжує автор статті, відноситься в першу чергу маркування кожної пачки цигарок, яке дозволить контролюючим інстанціям встановити місце походження підозрілого товару. Крім того, планується зобов"язати тютюнові концерни ретельніше перевіряти своїх ділових партнерів.

На думку ЄС, найбільш гострою проблемою є Росія, оскільки через Калінінград на територію Європи потрапляють великі обсяги контрабандної тютюнової продукції, а також Україна.

Але найбільшим кошмаром, за словами керівника робочої групи "Цигарки" у складі Olaf Остіна Роуана, є зони вільної торгівлі на Близькому Сході. Задекларовані як спортивне взуття або одяг цигарки за підробленими документами звідти потрапляють в порти Роттердама і Гамбурга.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «ЄС критикує Київ за контрабанду тютюну - німецькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути