четвер, 06 травня 2010 12:51

Єпископ Запорізький виступив проти встановлення пам"ятника Сталіну

Єпископ Запорізький виступив проти встановлення пам"ятника Сталіну

Вчора, 5 травня, Преосвященнійший Йосип, єпископ Запорізький і Мелітопольський виступив від імені кліру і прихожан Запорізької єпархії Української Православної Церкви з протестом проти ініціативи зведення пам"ятника Сталіну в місті Запоріжжя, повідомляє РепортерUA.

"Фігура "вождя народів" неоднозначно приймається в сучасному суспільстві. Не слід і забувати тих людей - а більшість із них були православні - які були репресовані, замучені в застінках НКВС, серед них були й православні пастирі", - відзначив Єпископ Йосип.

Крім того, як повідомляє прес-служба Запорізької єпархії, відповідний рапорт був направлений Преосвященним Йосипом на ім"я Блаженнійшого Митрополита Володимира, в якому сказано: "Як правлячий архієрей ввіреної мені Запорізької єпархії вважаю своїм обов"язком від імені чад Української Православної Церкви висловити протест про неприпустимість даного заходу, оскільки дана акція є образою релігійних відчуттів багатьох тисяч віруючих запоріжців. Щиро сподіваюся, що думка Церкви буде взята до уваги ініціаторами встановлення пам"ятника і послужить мирному вирішенню даної проблеми".

Як повідомлялося, вчора КПУ встановила пам"ятник Йосипу Сталіну в Жовтневому районі Запоріжжя. На відкритті пам"ятника 1 людина померла і 2 госпіталізовані.

Зараз ви читаєте новину «Єпископ Запорізький виступив проти встановлення пам"ятника Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути