неділя, 25 квітня 2021 10:42

Епіфаній розповів, як працюватимуть церкви на Великдень

Епіфаній розповів, як працюватимуть церкви на Великдень
Митрополит Епіфаній / Wikipedia

Глава ПЦУ митрополит Епіфаній запевнив, що храми на Великдень будуть відкриті, проте церква зробить усе можливе, аби убезпечити вірян від зараження під час пандемії.

Зокрема, планується масове освячення пасок священниками на хлібокомбінатах. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Великдень окупанти планують теракт в одній із церков - розвідка

Епіфаній розповів, що святі отці будуть освячувати паски на хлібокомбінатах, на заводах та у магазинах.

"Мережі магазинів звертаються до нас. Навіть у Києві делегуємо священників, які впродовж цих днів звершують освячення пасок і різних страв", - сказав митрополит.

Також, за його словами, на Великдень усі бажаючі зможуть піти до церкви, але за умов дотримання соціальної дистанції і використання захисних масок.

"Храми будуть відчинені. На вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ, не буде жорстких обмежень. Богослужіння будуть. Але бачимо, що влада передала повноваження на місця. Кожна громада на місці ухвалює рішення, залежно від того, в якій зоні перебуває. Якщо "червона", то, звичайно, обмеження сильніші. Це стосується і церков. Як бачимо, по Україні архієреї в областях звертаються до вірних із закликом, що слід більше обмежити звершення масових богослужінь. Це нормально. Кожен вирішує на місці. А централізовано у нас є відповідні рішення, як потрібно поводитися в цих складних умовах", - сказав митрополит.

В Україні не будуть вводити додаткових обмежень на період великодніх свят. Водночас МОЗ закликав церкви і українців дотримуватися карантину.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній розповів, як працюватимуть церкви на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути