Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 16:10

На Великдень окупанти планують теракт в одній із церков - розвідка

На Великдень окупанти планують теракт в одній із церков - розвідка
Україна дотримується Мінських угод, а провину за можливу ескалацію конфлікту покладає виключно на керівництво російсько-окупаційних військ. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Великдень окупанти запланували проти України провокації з використанням озброєння та військової техніки. Зокрема з нанесенням маскування типу "піксель", яке використовується підрозділами ЗСУ.

Бойовики також спланували теракт під час проведення Великодньої служби в одній із релігійних установ УПЦ МП, що може призвести до масових втрат серед прихожан, повідомляє штаб ООС.

"Зазначене дасть можливість Росії звинуватити Україну в нехтуванні моральними, релігійними принципами й геноциді власного народу, а також розмістити на території країни регулярні війська ЗС РФ. Ще одна з провокацій має відбутися на Дебальцевському напрямку із залученням найманців. Останні отримали вказівки щодо імітації наступу на позиції сьомої окремої мотострілецької бригади другого армійського корпусу з метою руйнування інженерно-фортифікаційного обладнання перших позицій та нанесення втрат підрозділам цієї ж бригади. Не виключаються втрати також серед цивільного населення", - йдеться у повідомленні розвідки.

Україна дотримується Мінських угод, а провину за можливу ескалацію конфлікту покладає виключно на керівництво російсько-окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виключає перемовини з ватажками ЛДНР - Арестович

Тим часом в Офісі президента сподіваються, що Великдень стане приводом для розблокування обміну полоненими на Донбасі. Мендель заявила, що це є одним із важливих пунктів щодо подальшого руху в контексті "нормандського формату".

Зараз ви читаєте новину «На Великдень окупанти планують теракт в одній із церков - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути