понеділок, 16 серпня 2010 16:47

Епідеміолог закликав не вигадувати про невідому інфекцію у Ніжині

Епідеміолог закликав не вигадувати про невідому інфекцію у Ніжині

Ніякої надзвичайно особливої інфекції, якої ще не знають вчені-практики, у Ніжині бути не може.

Про це на прес-конференції заявив головний державний санітарний лікар Києва Анатолій Пономаренко, відповідаючи на запитання кореспондента Gazeta.ua про інфекцію, від якої загинули діти в інтернаті на Чернігівщині.

"Комісія Міністерства охорони здоров'я ще продовжує працювати, тому офіційних висновків її роботи, рекомендацій та документів ще немає. Треба почекати, що вони скажуть, ретельніше провести лабораторні дослідження. Адже лабораторні результати отримують не завжди у той же день, і, навіть, не в наступний день. Упевнений, що фахівці розберуться. Комісія створена з фахівців різного профілю і різного напрямку. Коли розберуться, нам буде наданий письмовий алгоритм дій, щоб уникнути подібної ситуації", - сказав лікар.

Він зазначив, що інфекція передалася від хворих дітей людям з найближчого оточення. Це співробітники лікувального закладу і самі діти. Лікарі визначили, що недуга передалася повітряно-крапельним шляхом і вона є гостро-респіраторною вірусною.

"Потрібне подальше розшифрування. Безумовно, до хронічних хвороб дітей додалася спека і ця інфекція. Створилися усі умови для того, щоб сталося те, що сталося. Зараз надане доручення проводити спостереження за станом здоров'я дітей у аналогічних специфічних закладах. Я на постійному зв'язку з керівництвом Головного управління охорони здоров'я Києва. На сьогодні у нас подібних явищ немає", - підкреслив Пономаренко.

Він повідомив, що зараз ситуація у ніжинському інтернаті стабілізувалась. Станом на ранок там госпіталізовано 14 осіб.

Нагадаємо, у Чернігівській області в інтернаті Ніжина, де перебувають діти з органічним ураженням ЦНС, було зареєстровано п'ять випадків смерті вихованців, що перебувають на утриманні закладу. Усі померлі віком від 10 до 19 років.

Зараз ви читаєте новину «Епідеміолог закликав не вигадувати про невідому інфекцію у Ніжині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути