вівторок, 23 березня 2010 15:29

Енергетики вимагають підвищити тарифи на електроенергію

Енергетики вимагають підвищити тарифи на електроенергію

Незалежна галузева профспілка енергетиків України вимагає скасувати мораторій на підвищення тарифів на електроенергію для промисловості і підвищити ціни для населення. Про це на прес-конференції в Києві заявив глава профспілки енергетиків Валерій Погорелий.

За словами Погорелого, незалежна галузева профспілка, яка об"єднує працівників 13 обласних енергопостачальних компаній, підготувала відповідне звернення до Президента України. На думку енергетиків, без підвищення тарифів мережі неможливо модернізувати. "НКРЕ затвердила тарифи на 2010 р. в тих же розмірах, які діяли в 2009 р., тарифи залишилися практично без змін, а витрати на проведення модернізації мереж і устаткування навіть зменшилися в порівнянні з 2009 р. Враховуючи стан мережевого господарства, інвестиції в його модернізацію є найважливішим заходом сьогоднішнього дня. На сьогодні ми маємо затверджені тарифи на 2010 р. такі, що для нормальної модернізації мереж знадобиться більше 100 років", - сказав Погорелий.

У своєму зверненні до Президента України енергетики вимагають скасувати мораторій на підвищення тарифів на електрику для промисловості, підвищити тарифи для населення до економічно обґрунтованого рівня, повністю компенсувати енергопостачальним компаніям витрати на дотацію для споживачів електроенергії, припинити практику з боку НКРЕ вилучення коштів з тарифів на передачу і постачання електроенергії, перейти на прозору систему формування тарифів на електрику, а також добитися виконання НКРЕ постанови N1553 від 15 листопада 2007 р. про формування фонду оплати праці в галузі.

Ці кроки, на думку представників профспілки енергетиків, допоможуть подолати кризу в галузі, в яку вона потрапила не стільки під впливом загальносвітової кризи, скільки на тлі популізму політиків. "Вплив кризи тут - це 50%. 50% - це вибори в наший країні. Оскільки основна проблема була - це тарифи для населення. Не підіймалися вони не тому, що економічно необґрунтовано, або не прийшов час їх піднімати. Просто тому, що були вибори... Як тільки вибори... - у нас, у енергетиків, цей рік провальний. Такий рік був 2004, коли було підвищення заробітної плати, такий був 2006 р., такий був 2009 р.", - сказав Погорелий, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Енергетики вимагають підвищити тарифи на електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути