Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2019 04:24

Єльченко зробив потужну заяву щодо російської агресії і закликав до нових санкцій

Єльченко зробив потужну заяву щодо російської агресії і закликав до нових санкцій
Єльченко закликав ввести нові санкції проти Росії. Фото: Українська правда

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко закликав запровадити нові санкції проти Росії через указ російського президента Володимира Путіна про спрощення набуття громадянства РФ мешканцями окупованої частини Донбасу.

"Посилення міжнародного тиску на Кремль, включно з новими цільовими санкціями проти агресора, має бути нашим спільним завданням. Лише так можна повернути Росію назад на шлях впровадження своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - сказав він на засіданні Ради Безпеки ООН щодо України, передає Укрінформ.

Єльченко порівняв дії Москви із тим, що відбувалося на початку Другої світової війни та перед війною у Грузії 2008 року.

"Російська Федерація не може більше приховувати присутність своєї регулярної армії та найманців на Донбасі та свою керівну роль в озброєному конфлікті. Саме тому вони вирішили перейти від своєї п'ятирічної мантри про "їх там немає" на реваншистське гасло "там наші громадяни". Ми все це чули перед Другою світовою війною, чули це перед війною у Грузії. Ми знаємо, куди ведуть такі гасла", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Росії в ООН нахамив західним колегам

Український дипломат порівняв поведінку Росії з діями СРСР, коли тодішній радянський міністр закордонних справ Молотов розповідав, що бомбардувальники скидають не бомби, а "їжу для тих, хто голодає".

"У викривленій реальності гібридної війни, Кремль продовжує жити згідно з цитатою Джорджа Орвелла: "Війна це мир. Свобода це рабство. Незнання це сила", - сказав Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС різко відреагував на видачу російських паспортів на Донбасі

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих ДНР і ЛНР. Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Єльченко зробив потужну заяву щодо російської агресії і закликав до нових санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути