середа, 12 січня 2011 14:14

Екс-замміністра транспорту обвинувачують у розголошенні держтаємниці

Екс-замміністра транспорту обвинувачують у розголошенні держтаємниці

Щодо колишнього заступника міністра транспорту та зв'язку Володимира Работнєва порушено кримінальну справу, розслідуванням якої займається Головне слідче управління СБУ. Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Блажівський, виступаючи у Верховній Раді.

Він додав, що справу порушено за матеріалами оперативно-розшукової справи, що надійшли з Департаменту контррозвідувального захисту економіки держави СБУ. "Справі надано гриф обмеженого доступу", - сказав Блажівський.

За його словами, Работнєв, посідаючи посаду директора Держдепартаменту морського і річкового транспорту, при співучасті інших осіб "у протиріччя з вимогами закону про державну таємницю розголосив відомості, що становлять державну таємницю".

Йому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, ведеться досудове слідство.

За словами Блажівського, минулого року органи прокуратури порушили 20 кримінальних справ проти вищих посадових осіб чинного і попереднього Кабінету міністрів. Чотири справи вже передані до суду з обвинувальним висновком.

Як відомо, на сьогодні за ґратами перебувають шість чиновників уряду Юлії Тимошенко, зокрема екс-глава МВС Юрій Луценко, колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, екс-голова Держмитниці Анатолій Макаренко, колишній міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук, екс-глава Мінекономіки Богдан Данилишин, та колишній керівник Міноборони Валерій Іващенко.

ForUm

Зараз ви читаєте новину «Екс-замміністра транспорту обвинувачують у розголошенні держтаємниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути