неділя, 02 грудня 2012 07:00

Екс-прем'єра Грузії звинуватили у використанні підробного паспорта

Екс-прем'єра Грузії звинуватили у використанні підробного паспорта
Фото: AFP

МВС Грузії звинуватило колишнього главу відомства і прем'єр-міністра країни Вано Мерабішвілі у використанні фальшивого паспорта та незаконному перетині кордону. Про це повідомляється на сайті міністерства.

Офіційні звинувачення соратнику президента Михайла Саакашвілі і генеральному секретареві його партії "Єдиний національний рух" поки висунуто не було. Однак 1 грудня 2012 його викликали на допит у зв'язку з почався наслідком за даними фактами.

За даними МВС Грузії, 30 листопада 2012 Мерабішвілі прибув в Тбіліський міжнародний аеропорт у складі прямувала в Єреван делегації. Під час проходження паспортного контролю співробітник служби протоколу президента Грузії надав прикордоннику паспорт Мерабішвілі. В ході перевірки той виявив, що цей паспорт був виданий на ім'я якогось Левана Маісурадзе, проте там була фотографія Мерабішвілі.

У заяві відомства сказано, що для уникнення затримки державного візиту, Мерабішвілі дозволили надати його "справжній паспорт" і його випустили з країни. Він повернувся до Грузії в той же день і залишив аеропорт разом з ескортом президента. У зв'язку з цим співробітники правоохоронних органів не змогли провести встановлені законом слідчі дії.

За словами Вано Меребішвілі, висунуті проти нього звинувачення абсурдні, а нові власті продовжують політичне переслідування опонентів, повідомляє РІА Новини.

Раніше стало відомо, що Головна прокуратура країни має намір допитати Мерабішвілі у справі про перевищення службових повноважень у 2006-2008 роках. 25 листопада він заявив, що не виключає факт свого затримання.

15 листопада в Грузії було затримано колишній заступник міністра внутрішніх справ Грузії Шота Хізанішвілі. Крім того в листопаді 2012 року було затримано ще понад 10 чиновників МВС та Мінооборони, в тому числі екс-міністр оборони Бачо Ахалая та начальник Об'єднаного штабу Збройних сил Грузії Георгій Каландадзе.

У партії Саакашвілі, яка в жовтні 2012 року програла парламентські вибори коаліції "Грузинська мрія" і перейшла в опозицію, затримання і арешти прихильників президента називають політичним переслідуванням.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем'єра Грузії звинуватили у використанні підробного паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути