Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 14:35

Експортне мито на російську нафту зменшать на чверть

Експортне мито на російську нафту зменшать на чверть

Експортне мито на сиру нафту буде понижено до 372 доларів за тонну, рішення буде ухвалено на цьому тижні. Про це заявив міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, повідомляє РИА Новости. Раніше передбачалося, що розмір мита дорівнюватиме 485,5 долара.

При цьому ставка мита на вивіз світлих нафтопродуктів складе 263,1 долара за тонну, темних - 141,7 долара. За словами заступника начальника відділу митних платежів Мінфіну Олександра Саковіча, вказані ставки передбачається встановити з 1 жовтня "як тимчасовий захід" на два місяці через падіння на світових ринках.

Зазвичай ставка вивізного мита встановлюється за підсумками моніторингу вартості нафти марки Brent протягом останніх двох місяців. Проте зараз ухвалено рішення врахувати зміну ціни тільки з 1 до 17 вересня.

Це пов"язано з обвальним падінням цін на нафту на світових ринках. За останні два місяці вона впала на 50 доларів (більше 30 відсотків). Таким чином, ставки понижені сильніше, аніж це повинно було бути в звичайній ситуації, аби нафтові компанії не зазнавали зайвих витрат.

Зараз ви читаєте новину «Експортне мито на російську нафту зменшать на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути