Ексклюзиви
субота, 04 травня 2019 14:27

Експерти розповіли, який хліб найкорисніший

Експерти розповіли, який хліб найкорисніший
Як купувати та зберігати хліб. Фото: Proms

Один українець за рік в середньому з'їдає майже 100 кг хліба. Кожен сам обирає свій улюблений - білий, сірий, чорний, з висівками.

Однак, дієтологи переконують, що найкорисніший - житній хліб. Він добре зберігається і очищає організм завдяки високому вмісту клітковини. Водночас зміцнити імунітет допоможе хліб з висівками і різними насінням. В кінці рейтингу поживності стоїть пшеничний хліб. У нього найчастіше додають відбілювачі і розпушувачі, що тільки шкодять організму. Про це повідомляє Телеграф.

Остерігатися потрібно і популярного сьогодні бездріжджового хліба. Професійні пекарі наголошують, що це всього лиш маркетинговий хід. Хліб без дріжджів краще пекти вдома, тоді можна нічого не боятися.

За словами екпертів, купувати хліб краще в фірмових магазинах або маркетах, але ні в якому разі не на стихійних ринка, адже там кожен другий буханець - підробка. Уникати варто і хліба в пакетах, особливо нарізаного. Плівка створює парниковий ефект і буханець швидко пліснявіє. Тому виробники додають в тісто спеціальні речовини, що не допускають цього.

Зберігати хліб потрібно в паперових пакетах або тканині. Також можна використовувати пластикову хлібницю. Дерев'яна не підходить, оскільки там швидко розвиваються цвіль і грибок. Хліб можна також нарізати і заморозити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибуля, пшоно чи хліб: які продукти подорожчали найбільше

Однак, найкраще купувати хліб невеликими порціями і швидко з'їдати його. Рекомендована денна норма для дорослої людини - 2-3 скибочки. Так ви отримаєте необхідну дозу вітамінов і не набирете лишньої ваги.

Неправильне харчування є причиною кожної п'ятої смерті в світі. Щоденний раціон може бути шкідливішим за куріння і вбивати людину. Вчені переконують, що неправильне харчування, завдає шкоди серцю і викликає рак.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, який хліб найкорисніший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути