пʼятниця, 01 лютого 2019 17:31

Експерт розповів, як Путін хоче вплинути на українців

Експерт розповів, як Путін хоче вплинути на українців
Олександр Палій: Путін хоче вплинути на волевиявлення та змусити українців обрати проросійського кандидата, маріонетку Росії. Фото: Politeka

Це пряма погроза українському народу.

Говорить Gazeta.ua політолог Олександр Палій, коментуючи слова Путіна про те, що Росія залишає за собою право реагувати в разі загрози свободі віросповідання в сусідніх країнах.

"Путін говорить про російських солдат, яких надихає Російська церква. Про їхнє моральне право тиснути на Україну під приводом захисту православ'я. Намагається залякати нас перед президентськими виборами. Хоче вплинути на волевиявлення та змусити українців обрати проросійського кандидата, маріонетку Росії", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала захоплювати ще одну акваторію - експерт

На його думку, досі не було церковних провокацій в Україні, бо для цього немає підгрунтя.

"Росіяни розуміють, що будь-які їхні старання в цьому напрямку моментально будуть виявлені. Суспільство підтримує Помісну церкву. Її представники та влада наголошуються на свободі віросповідання. Тож для РФ провокувати зараз безрезультатно. Але Путін не втрачає шансу полякати Україну. Нам треба підсилюватися і духовно, і військово", - додає Олександр Палій.

31 січня на заході з нагоди інтронізації патріарха Кирила президент Росії Володимир Путін назвав дії Константинопольського патріархату в Україні - грубим втручанням у справи церкви. Та сказав, що Росія залишає за собою право реагувати в разі загрози свободі віросповідання в сусідніх країнах.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як Путін хоче вплинути на українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути