вівторок, 21 квітня 2009 16:26

Експерт назвав 16 позитивних сторін кризи

Експерт назвав 16 позитивних сторін кризи
Якщо фінансово-економічна криза незабаром закінчиться, ми сумуватимемо за нинішніми похмурими пророцтвами, заявив голова ради директорів інвестиційної компанії London & Oxford Capital Markets Девід Марш.

На сторінках The Financial Times він перераховує 16 вигідних сторін нинішнього періоду. Наприклад, в умовах кризи розквітли недорогі мирні розваги типу орнітологічних прогулянок, читання книг та гуртків в"язання.

У ресторанах та готелях багато вільних місць, транспорт не переобтяжений, працівники сфери послуг не грубіянять. Ціни знижуються, а західні центробанки знижують облікові ставки.

Головною валютою стане китайська

Замість збанкрутілих магазинів, де торгували позбавленими смаку дрібничками, з"являються художні галереї. Люди зміцнюють своє здоров"я, оскільки харчуються з власного городу і не об"їдаються, запевняє Марш.

Глобальне потеплення припинилося, оскільки енергоспоживання скоротилося, вважає автор. Зате "коли ціна бареля нафти перевалить за 100 доларів, буде складніше тримати в шорах росіян. Про те, як поведуться іранці, навіть думати не хочеться", відзначає Марш.

Коли економічне зростання поновиться, долар обвалиться і головною валютою стане китайська, а офіційною мовою ЄС - китайська. "Як тільки все прийде в норму, ми незабаром відмітимо зелені паростки нової кризи, яка буде ще сильніша за нинішню. Успіхів!" - підсумовує автор.

За матеріалами InoPressa.ru, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав 16 позитивних сторін кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути