четвер, 14 червня 2007 12:24

Екс-канцлера Німеччини обізвали політичною повією

Голова комітету Палати представників Конгресу США у міжнародних справах Том Лантос із Демократичної партії в своїй промові на відкритті меморіалу жертвам комунізму у Вашингтоні назвав колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера політичною повією. Цю заяву конгресмена публіка зустріла сміхом і аплодисментами. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, зі свого боку, заявив, що вислови Лантоса "ображають не тільки колишнього канцлера, але й величезну більшість німецького народу".

Лантос пояснив, що вважає Шредера політичною повією тому, що він "отримує величезні гроші від Путіна". Нагадаємо, що Шредер у березні 2006 року, незабаром після відставки з поста канцлера, очолив раду директорів North European Gas Pipeline Company (NEGPC), що управляє будівництвом підводної частини Північноєвропейського газопроводу. 51 відсоток акцій NEGPC належить "Газпрому".

Конгресмен у своїй промові допустив також критичні вислови в адресу колишнього президента Франції Жака Ширака, який, на його думку, недостатньо цінує внесок США в звільнення Франції від нацистів. Лантос порадив Шираку "побувати на узбережжі Нормандії і подивитися на нескінченні ряди білих мармурових хрестів і зірок Давида, встановлених на згадку про молодих американців, що віддали свої життя за свободу Франції". Нагадаємо, Лантос, який народився в Угорщині в 1928 році, - єдиний американський конгресмен, що пройшов через нацистські концтабори.

Лантос виразив надію, що при наступниках Шредера і Ширака - Ангелі Меркель і Николя Саркозі - у відносинах їх країн із США відбудеться "позитивний поворот".

Том Лантос відомий як один із найпослідовніших і жорстких критиків російського президента Володимира Путіна. Він, зокрема, звинувачував його в "згортанні демократії в Росії" і різко критикував за справу "ЮКОСа", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Екс-канцлера Німеччини обізвали політичною повією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути