середа, 03 червня 2009 08:23

Екологи назвали найбрудніші міста України

Екологи назвали найбрудніші міста України

Найбруднішим містом України 2008 року став Кривий Ріг. За ним слідують Маріуполь (Донецька область) і Бурштин Івано-Франківської області.

Саме такі результати отримали фахівці Держкомстату, досліджуючи кількість викинутих в атмосферу шкідливих речовин (і від транспорту, і від промисловості) за минулий рік.

За словами екологів, за брудне повітря жителі міст повинні "дякувати" підприємствам, які забезпечили 2/3 шкідливі викиди в повітря.

"В цілому від транспорту і промисловості впродовж 2008 року в атмосферу країни потрапило 7,2 млн тон шкідливих речовин, але все одно це на 6% менше, ніж в 2007-му, і удвічі менше, ніж в 1990-му", - розповіла нам начальник відділу статистики природних ресурсів і навколишнього середовища Людмила Квашук.

А ось фахівці центру геофизичної обсерваторії говорять, що, не дивлячись на те, що за кількістю викидів шкідливих речовин лідирує Кривий Ріг, найбрудніший, - за кількістю шкідливих речовин, які вже знаходяться в повітрі, - Донецьк.

На другому місці Дніпродзержинськ (Дніпропетровська область), Макіївка і Маріуполь (Донецька область).

"А найчистішими вважаються Полтава, Чернівці, Вінниця, Суми і Кіровоград", - говорять фахівці центру.

За словами глави київського еколого-культурного центру Володимира Борейко, щоб очистити міста, насамперед, потрібно садити більше дерев.

Згідно з дослідженнями центру геофизичної обсерваторії, Київ займає 28 місце серед 53 міст в рейтингу найбрудніших населених пунктів України.

Проте, чистим містом столицю назвати не можна.

"Кількість викидів в атмосферу шкідливих речовин в два рази перевищує норму. 87% - це викиди від транспорту і 13% - промисловість", - говорить заввідділом гігієнічних проблем екології Київської СЕС Сергій Тимошенко.

У столиці є вулиці і площі більш забруднені, ніж місто в цілому. Це Московська площа, Львівська площа, Ленінградська площа, тобто головні транспортні розв"язки міста.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Екологи назвали найбрудніші міста України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути