середа, 03 липня 2013 22:43

Єгипетська армія відправила у відставку Мохаммеда Мурсі

Єгипетська армія відправила у відставку Мохаммеда Мурсі
Міністр оборони Єгипту Абдель-Фаттах аль-Сісі.Фото: AFP

Міністр оборони Єгипту генерал Абдель-Фаттах аль-Сісі ввечері 3 липня звернувся до народу з телевізійним зверненням, в якому оголосив, що Мохаммед Мурсі вже не президент країни. Трансляцію промови в прямому ефірі вів телеканал "Аль-Джазіра".

Після консультацій з лідерами громадських і релігійних організацій армія прийняла рішення призупинити дію конституції, призначити главу конституційного суду тимчасовим главою держави, а також сформувати нейтральний технократичний уряд і призначити нові вибори.

Крім того, в Єгипті буде створено комітет національної єдності, до якого увійдуть всі політичні і громадські сили країни. Функції цього комітету поки не визначені.

За словами генерала, армія не втручатиметься в політику, але буде підтримувати законність, спокій і порядок під час перехідного періоду.

Ні усунений від влади президент, ні його прихильники поки ніяк не відреагували на ці новини. Де саме знаходиться Мурсі, зараз ніхто точно не знає. Відомо лише, що йому і найближчим його соратникам було заборонено виїзд за межі країни.

Повстання проти президента Мусрі почалося 30 червня - в річницю його інавгурації. Мільйони людей протестували проти побудова президентом авторитарної системи управління і нездатність уряду поліпшити стан економіки.

Мурсі і його прихильники з числа єгипетських ісламістів заявляли, що будуть битися за його легітимність, і, якщо знадобиться, візьмуть у руки зброю.

Зараз ви читаєте новину «Єгипетська армія відправила у відставку Мохаммеда Мурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути