понеділок, 01 липня 2013 07:00

У Єгипті під час демонстрації постраждали майже 200 осіб, чотири людини загинули

У Єгипті під час демонстрації постраждали майже 200 осіб, чотири людини загинули
Фото: lenta.ru

У Єгипті в результаті зіткнень між прихильниками і супротивниками президента Мохаммеда Мурсі в ніч на 1 липня постраждали майже 200 демонстрантів, чотири людини загинули. Про це повідомляє Reuters з посиланням на правоохоронні органи та лікарів.

Одна людина загинула в місті Бені Суйеф, звідки надійшла перша інформація про сутички між опонентами. Троє були вбиті в місті Асьют, також на півдні від Каїру. За даними міністерства охорони здоров'я, за медичною допомогою після бійок на вулицях звернулися по всій країні 174 людини.

У Каїрі натовп з кількох сотень осіб напав на головний офіс ісламістського руху "Брати-мусульмани", прихильником якого є Мурсі. У будівлю кидали камені і пляшки із запальною сумішшю. Як повідомляє з місця подій кореспондент The Guardian, у відповідь з будівлі почали стріляти.

У столиці країни велике число супротивників Мурсі, спочатку зайняли площу Тахрір, зібралися біля президентського палацу. Лідери єгипетської опозиції закликають демонстрантів залишатися на вулицях доти, поки президент не подасть у відставку.

Agence France-Presse
повідомляє з посиланням на анонімне джерело у військових колах, на вулиці вийшли "мільйони" супротивників Мурсі і близько 25 тисяч його прихильників. За словами співрозмовника агентства, це найчисельніша акція протесту за "всю історію Єгипту". Офіційного підтвердження цієї інформації не надходило.

Демонстрації прихильників і противників Мурсі приурочені до річниці його інавгурації. До цього дня в єгипетських містах був введений посилений режим безпеки, влада ввела в них війська і взяли під посилену охорону урядові будівлі. Опозиція звинувачує обраного після революції 2011 року президента  ісламізації країни і будівництві авторитарного режиму.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті під час демонстрації постраждали майже 200 осіб, чотири людини загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути