четвер, 24 січня 2008 11:25

Єгипет залишить кордон з Газою відкритий до завершення блокади сектора

 Представник Міністерства закордонних справ Єгипту в четвер 24 січня заявив, що кордон з сектором Газу залишиться відкритий доти, поки не закінчиться гуманітарна криза.

Водночас представник МЗС наголосив, що після закупівлі продовольства палестинці повинні повернутися у свої дома. "Ми не робимо перехід через кордон безперешкодним для всіх, ми відкриваємо його виключно через гуманітарну кризу" - заявив він. Лідери ХАМАСу, у свою чергу, вже звернулися до влади Єгипту з проханням переглянути умови перетину кордону.

Тим часом Ha"aretz пише, що ХАМАС готувався до прориву кордону з Єгиптом вже впродовж кількох місяців. Бойовиків підпилювали опори стіни, що розділяє єгипетську і палестинську частини міста Рафах, щоб згодом полегшити її підрив.

Вранці у середу 27 січня палестинські бойовики підірвали близько 200 метрів залізної стіни, яка розділяє  Рафах, щоб купити в Єгипті продукти і паливо. Повідомлялося, що через кордон перейшли десятки тисяч палестинців. Президент Єгипту Хосні Мубарак заявив, що віддав військовим наказ пропускати палестинців на територію Єгипту і не перешкоджати їх виходу, якщо вони не несуть зброї.

Минулого тижня Ізраїль закрив всі пропускні пункти на кордоні з сектором у відповідь на обстріл ізраїльських міст. Після цього в Газі почалися труднощі з продовольством і пальним, які призвели до зупинки єдиної в секторі електростанції. Блокада була частково знята 22 січня 2008 року, пише The Jerusalem Post.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет залишить кордон з Газою відкритий до завершення блокади сектора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути