четвер, 18 серпня 2011 20:07

Джарти ховали під музику Вівальді
24

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Макіївці попрощалися з головою Ради міністрів Криму Василем Джарти, вихідцем з Донбасу.

Два ряди живих вінків розтягнулися на 150 метрів від входу на макіївське кладовище "Червона гора" і до могили Василя Джарти. Кримського прем'єра поховали на самому видному місці, посеред асфальту, осторонь від інших могил, які виглядають недоглянутими.

Біля труни виголосили траурні промови віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і нинішній мер Макіївки Олександр Мальцев.

Глава держави теж прилетів, щоб попрощатися з Василем Джарти, але взяв участь лише у поминальній панахиді, яка пройшла в Свято-Георгіївському соборі Макіївки.

Оплакували Василя Джарти його мама Марія Миколаївна, дружина Наталія Євгенівна, доньки - Вікторія та Ольга. Перша леді Людмила Янукович, яка є кумою Василя Джарти, так само як і її чоловік, біля могили не з'явилася.

Серед скорботних були помічені: керівник меджлісу Мустафа Джемільов, міністр ЖКГ Анатолій Близнюк, екс-міністр оборони Олександр Кузьмук, екс-міністр МВС Василь Цушко, мільярдер Віктор Нусенкіс, голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва, нардепи Сергій Ківалов і Владислав Лук'янов.

Вінок висотою близько 2 метрів від Віктора Януковича розпорядники поставили на хрест, розташований поруч з могилою Василя Джарти. За словами місцевих жителів, цей хрест символізує місце будівництва каплиці, яку збираються звести вже багато років.

Церемонія прощання супроводжувалася класичною музикою і співом церковного хору. Після траурного мітингу курсанти військового училища зробили почесний салют із семи вистрілів. 

Зараз ви читаєте новину «Джарти ховали під музику Вівальді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути