Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 12:26

Двоє з трьох зниклих у Гімалаях росіян загинули

Двоє російських туристів, зниклих у Гімалаях на початку жовтня, загинули, ще один - врятований, повідомляє РІА Новости з посиланням на главу адміністрації індійського округу Чамолі штату Уттаракханд Дарвана Гарб"ялу.

За його словами, врятований турист доставлений вертольотом у місто Джошиматх. Туди ж привезли і тіло загиблої жінки. Тіло ще одного росіянина поки що залишається в горах.

Нагадаємо, 27 вересня десять туристів з Росії вирушили з селища Ганготрі в селище Бадрінатх. Маршрут у 92 кілометри проходив по гірському масиву Гаркхвал на висотах від 3,5 до 6 тисяч кілометрів над рівнем моря.

Група розділилася на дві частини, одна з яких благополучно вийшла до Бадрінатху. Туристи з іншої групи, Єлизавета Щербініна і Михайло Лялін, відчули по дорозі себе погано. З ними залишився Михайло Щеглов, а ще двоє росіян пішли по допомогу.

Пошукова операція утруднювалася сильним снігопадом. Раніше повідомлялося, що у одного із зниклих туристів розвивається гангрена, а другий також знаходиться у важкому стані. Індійська влада стверджувала, що росіяни вирушили у подорож без спеціального дозволу, тому їм загрожує штраф або тюремне ув"язнення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Двоє з трьох зниклих у Гімалаях росіян загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути