Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2007 11:54

Двоє французів два роки розбещували вихованців дитячих будинків в Росії

В Архангельську порушена кримінальна справа відносно двох громадян Франції, які підозрюються в розбещені вихованців місцевих дитячих будинків. Останніми роками французи знаходилися в Росії з благодійною місією.

Двох французьких громадян, які зараз знаходяться за межами Росії, підозрюють в розбещенні неповнолітніх в двох дитячих будинках міста Архангельськ, передає РІА "Новости" з посиланням на прес-секретаря прокуратури Архангельської області Юлії Шевченко.

Як стало відомо, слідче управління Архангельська порушило кримінальну справу відносно двох громадян Франції, підозрюваних в розбещенні вихованців двох дитячих будинків міста.

За даними слідства, обидва громадяни Франції знаходилися в 2005-2006 роках в Росії з добродійною місією. "В час візитів в дитячі будинки Архангельська вони зробили дії, спрямовані проти статевої недоторканності і статевої свободи особи відносно неповнолітніх вихованців", - пояснила Шевченка.

При цьому кількість потерпілих представниця прокуратури називати відмовилася.

В секреті залишилася і інформація про те, хто ж звернувся з заявою в правоохоронні органи. Проте Шевченко відзначила, що це відбулося вже після того, як французи покинули російську територію.

Паралельно розслідуванням кримінальної справи займаються і правоохоронні органи Франції, які координують свої дії з російськими колегами. Так, слідчі двох країн спільно допитали вихованців і керівників дитячих будинків.

Відповідно до міжнародного законодавства, французькі громадяни можуть бути видані російській стороні. "Проте в даному випадку це маловірогідно", - вважає представник прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Двоє французів два роки розбещували вихованців дитячих будинків в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути