Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 14:32

Два естонські хутори просять Росію визнати їх незалежність

Два естонські хутори проголосили себе Радянською республікою (ЕССР) і мають намір просити керівництво Росії про визнання їх незалежності, стверджує сайт регіональної організації "Комуністи Петербургу і Ленінградської області" (КПЛО), члени якої поїхали в прибалтійську республіку для підтримки своїх товаришів.

Зараз на північному сході Естонії ведеться збір підписів під відповідними документами про визнання Естонської Радянської Соціалістичної Республіки (ЕССР), активісти якої найближчим часом мають намір звернутися до Росії з проханням про визнання і укладення договору про дружбу і взаємну допомогу.

"Рішення вийти з складу буржуазної Естонії і відновити радянську республіку прийняв простий естонський селянин Андрес Тамм, чий хутір знаходиться на північному сході Естонії, недалеко від кордону з Росією. До нього приєдналася і господиня сусіднього хутора Айне Саар", - сказано в повідомленні КПЛО.

"Не хочемо більше жити в буржуазній Естонії, де нікому немає діла до простої людини, вирубують ліси, лютують безробіття і корупція, де все вирішує НАТО і американці, і вшановуватимуть фашистський непотріб. Мій дід був в антифашистському підпіллі, воював з лісовими братами, і я не можу погодитися з тим, що відбувається", - цитує сайт слова Тамма.

Жителі хуторів вже сформували свій радянський уряд, до складу якого увійшли і російські комуністи, що прибули в "ЕССР", а також сформували "народне ополчення", покликане захищати кордони нової "держави", де вже встановлені прикордонні стовпи.

Реакції офіційного Таліну на "відтворення" на території Естонії Естонської Радянської Соціалістичної Республіки поки не послідувало, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Два естонські хутори просять Росію визнати їх незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути