пʼятниця, 25 травня 2018 16:36

"Дрібним підприємцям вигідніше в складі України" - Стерненко про настрої в Одесі

"Дрібним підприємцям вигідніше в складі України" - Стерненко про настрої в Одесі
Сергій Стерненко: "Одеса - місто туристичне. Тут досить розвинений малий та середній бізнес, який не зможе існувати в окупації". Фото: Олександр Мілюков

У Одесі залишається багато людей із проросійською позицією. Але більшість жителів міста розуміють, що у складі України бути вигідніше.

Про це говорить у інтерв'ю Gazeta.ua засновник громадської організації "Небайдужі" Сергій Стерненко.

"Всі ті люди, які у 2014 році виходили на проросійські заходи нікуди не зникли. Вони ходять на вибори та такі сакральні дати як 10 квітня, 2 травня, 9 травня. Але прихильників єдиної України стало більше. Вони не всі сходяться в поглядах на майбутнє країни, але ніхто не хоче бачити тут те, що відбувається на Донбасі: блокпости, танки, обстріляні будинки, снаряди. Одеса - місто туристичне. Тут досить розвинений малий та середній бізнес, який не зможе існувати в окупації. Одеські підприємці розуміють, що в складі України їм залишатися вигідніше. Якщо будуть їздити танки, то туристи не приїдуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Просив державну охорону - відмовили" - Стерненко згадав про всі замахи

Мер Одеси Геннадій Труханов підтримує своїми діями проросійські настрої в місті, зазначає активіст.

"У місті відбувається сприяння російській агресії через бізнес-інтереси правлячої групи Ангерта-Галантерніка-Труханова. Цього року за розпорядженням Труханова на 2 травня вивісили траурні одеські прапори, але жодного національного стяга. Проросійські сили використовують зараз місцевий прапор, як аналог георгіївської стрічки. Якщо у громадському транспорті бачите, що в людини є символ одеського прапора, але немає поряд національного, то на 99 відсотків це людина з проросійськими поглядами. Також міська влада пропагує священні для Російської Федерації дати, як 10 квітня - звільнення Одеси від німецької окупації і зміна на радянську - і 9 травня - День перемоги у Другій світовій війні. Проводять протокольні масові заходи, піднімають культ СРСР і "побєдобєсія". Труханов дозволяє собі називати активістів із патріотичною позицією - фашистами. Центральна влада не звертає на це все уваги".

Повне інтерв'ю із Сергієм Стерненком читайте найближчим часом на Gazeta.ua.

Увечері 24 травня на Фонтанській дорозі на Сергія Стерненка напали двоє людей, і він в ході бійки вбив одного з них, а другий втік. Самого Стерненка доставили в лікарню. Це вже третій напад на активіста. Він просив про державну охорону, але йому відмовили.

Зараз ви читаєте новину «"Дрібним підприємцям вигідніше в складі України" - Стерненко про настрої в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути