Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2024 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Допускаю, що не буде іншого виходу" - військовий ЗСУ про зниження мобілізаційного віку

"Допускаю, що не буде іншого виходу" - військовий ЗСУ про зниження мобілізаційного віку
Роман Сініцин - військовий ЗСУ, у минулому - волонтер. Фото: pravda.com.ua

Військовослужбовець Збройних сил України Роман Сініцин, який раніше працював у фонді волонтера Сергія Притули, допускає, що призовний вік у умовах війни доведеться знижувати.

Про це Сініцин сказав в інтерв'ю Українська правда.

Коментуючи слова керівника фонду "Повернись живим" Тараса Чмута, що мобілізація на військову службу в Україні має відбуватися з 20 років, Сініцин сказав:

"Тараса дуже поважаю. Але він не військовослужбовець, а я є військовослужбовцем. І мені треба більше балансувати. Я не можу сказати, що погоджуюся зараз з Тарасом, що от треба знижувати вік. Але я допускаю варіант, що у нас не буде іншого виходу, якщо не прийдуть люди, які ще не прийшли і які не розуміють рівня й масштабу загрози, які стоять конкретно перед нами, перед нашими дітьми і рідними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив конфіскацію російських активів. Мільярди євро підуть на ЗСУ

На запитання, які види БПЛА зараз найчастіше ворог використовує проти нас на полі бою, військовий відповів:

"Орлани", "Zala" в парі з "Ланцетами": тобто один розвідник, інший - ударний боєприпас. "Орлани" літають уже на тактичну глибину, 100 плюс кілометрів".

"Нам треба більш ефективно з ними боротися різними засобами - і ППО, і радіоелектронної боротьби. В цьому напрямку ведуться роботи, тут ми вже наздоганяємо", - сказав Сініцин.

"FPV теж проблема. У них (російських окупантів. - Gazeta.ua) уже теж з'являються дрони з тепловізійними камерами", - розповів військовий.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна Рада ухвалила у травні 2023 року.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Допускаю, що не буде іншого виходу" - військовий ЗСУ про зниження мобілізаційного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути