середа, 03 липня 2019 15:33

Донька військового збирає гроші на трансплантацію печінки

Донька військового збирає гроші на трансплантацію печінки
фото надане Євгенією Чередніченко

5-річна Марія Чередніченко з Харкова потребує оперативного хірургічного втручання.

Лікарі поставили дитині страшний діагноз "Прогресуючий сімейний внутрішньопечінковий холестаз 2-го типу (хвороба Байлера)". Вона потребує пересадки печінки.

"Проблеми зі здоров'ям доньки почалися на другому місяці після народження. Не раз лікарі збирались на консиліуми, але ніяк не могли визначитись, що з дитиною. Протягом 4 років лікували, але виходить не від того. Тоді друзі порадили проконсультуватись ще у європейських клініках. Виявили вроджену патологію ,яка призвела до страшної хвороби. Захворювання рідкісне. Зараз нам говорять, що треба лише трансплантація печінки", - говорить Gazeta.ua батько, полковник Сергій Чередніченко.

Фізичний розвиток у дівчинки відсутній. Вся енергія витрачаєтсья на роботу внутрішніх органів. Печінка працює на третину.

На прохання родини відгукнулося кілька клінік. На даний час є можливість провести операцію в місті Стамбул в університеті КОЧ.

"Клініка в двадцятці кращих, хто вдало проводить трансплантацію органів. Вони обстежують і досліджують донора і пацієнта від пальців ніг до голови, щоб зрозуміти на скільки відсотків підходять один одному. Одна справа пересадити орган, інша — чи приживеться", - пояснює Сергій Чередніченко.

Батьки витратили на лікування Марії вже понад 10 тисяч доларів. Але для операції необхідно ще понад 70 тис. доларів. Таких грошей у родини немає. Побратими Сергія Чередніченка просять допомогти його доньці офіцера, який більше 20 років віддав служінню Батьківщині. С перших днів брав участь в бойових діях на Сході країни в АТО, а потім і ООС.

Для допомоги Марії Чередніченко:

Номер карти ПриватБанк 5168 7427 1180 4025

Контактні дані: батько – Чередніченко Сергій Вікторович 095-041-88-38, 097-929-74-94; мати – Чередніченко Євгенія Миколаївна 095-138-38-67

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діагноз встановили лише з третьої спроби: спортивному журналісту терміново потрібна допомога

41-річний Сергій Наконечний з Бучі на Київщині лікує гострий монобластний лейкоз. Чоловік потребує пересадки кісткового мозку. Допомогти можуть у клініці Туреччини. Вартість операції, лікування та реабілітації складає $110 тис.

Зараз ви читаєте новину «Донька військового збирає гроші на трансплантацію печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути