Ексклюзиви
неділя, 26 вересня 2010 14:21

Донію заборонили знаходитись на його фестивалі

Донію заборонили знаходитись на його фестивалі

З 24 по 26 вересня в Ірпені (Київська область) проводиться фестиваль повстансько-патріотичної пісні "Гайдамака. UA". Його організаторові депутату від НУ-НС Олесю Донію заборонили відвідувати захід.

"У мене є офіційна заборона тут бути. Від кого - не скажу", - зазначив Доній і ще раз порадив звернутись Колесниченку до психіатра.

У свою чергу ведучий "5 каналу" Роман Чайка подякував Вадиму Колесніченко за те, що той безкоштовно розрекламував цей захід.

"За цей фестиваль я хочу подякувати двом людям: Олесю Донію як його організаторові та Вадиму Колесніченку як промоутеру. Завдяки цьому російському фашисту на фестиваль прийшли люди, які ніколи б і не дізнались про його існування. Низький, доземний, український уклін пану Колесніченку за розкрутку цього фестивалю", - сказав Чайка.

Біля входу на територію фестивалю висів транспарант "суворо заборонено використання нацистської, антисемітської, українофобської та комуністичної символіки, гасел та закликів. Порушники цього правила будуть видворятися за територію цього фестивалю".

Крім того, за словами організаторів, територія вільна від алкоголю.

Порушників правил доки помічено не було.

Всього фестиваль відвідали близько 200 людей. Свято також відвідав однодумець Донія Юрій Луценко

Тарас Компаніченко, який виступав із сольною програмою, зазначив, що фестиваль відбувся за підтримки президента України Віктора Януковича.

"За Ющенка було затишшя, а тепер сила накипає. Ми будемо відстоювати свої права й культуру. І так занадто вона русифікована. Отже за підтримки Віктора Януковича і його однодумців і будуть відбуватися такі фестивалі, як "Гайдамака. UA", створюватись різні громадські організації", - зауважив Компаніченко

На святі півали гурти "Веремій", "Рутенія", "Мертвий півень", "ТНМК", "Гайдамаки". Виступ закінчували гаслом: "слава Україні", на що публіка відповідала "героям слава"


"Я тут так патріотизмом пройнялась. І хоч натомилась, вік уже не дозволяє, не шкодую що прийшла. Дуже хотілось послухати повстанські пісні, - розповіла 82-річна Юлія Капран. - Я дуже сердита на Януковича, що він оце таке творить із культурою".

Фестиваль закінчиться концертом сьогодні о 23.00.

Зараз ви читаєте новину «Донію заборонили знаходитись на його фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути