Ексклюзиви
четвер, 30 січня 2014 14:18

Донецькому лікареві загрожують звільненням та прокуратурою за статус в "Однокласниках"

На лікаря Станції швидкої медичної допомоги № 1 в м. Донецьку Михайла Сиротенко головлікар чинить тиск із-за змісту його сторінки на сайті "Однокласники". Михайло Сиротенко кілька разів був на акціях Донецького Євромайдану і не приховує свого відношення до того, що відбувається в країні. Це стало предметом переслідування з боку керівництва.

"Мене вже звинуватили в підбурюванні співробітників станції ШМД до скоювання посадових злочинів на користь Євромайдану та в екстремістських діях. Головлікар попередив, що матеріали на мене вирушають в прокуратуру. А найбільше йому не сподобався мій статус в "Однокласниках": "Несе Галя воду, а пора вже "шмайсер".

За словами Михайла, проблеми на роботі почалися після того, як в закритій інтернет-групі Станції швидкої допомоги він розмістив звернення до учасників з приводу подій в Києві.

"Я і в дискусіях намагаюся пояснювати, чому я підтримую Євромайдан і чому це потрібно робити. Але коли почалися трагічні події на Грушевського, став збирати ліки і передавати їх в госпіталь. Про це написав в "Однокласниках" -  що Євромайдану потрібне медичне устаткування, ліки. Отримав список з Києва і виклав його в інтернет. Відразу після цього, а саме учора - я був викликаний до головного лікаря, який пред'явив мені ультиматум. Він угледів в моєму пості заклик до непокори адміністрації Станції швидкої допомоги і крадійству медикаментів. Я відповів: "По-моєму, я і сам в схильності до здійснення крадіжок жодного разу не був помічений, і ні до чого подібного навіть в думках не закликав". А мені кажуть: "Ви схиляєте персонал до цього своїм аторитетом". Статус про шмайсер він розцінив як доказ екстремізму і заклик до скидання влади на місцях. Начальник підтримує диктаторські закони і вважає, що висловлювань достатньо, щоб звинуватити в злочинах. Після того, як я заявив, що на питання, які не стосуються моїх професійних обов'язків, відповідати не буду, головлікар повідомив, що далі зі мною розбиратиметься прокуратура."

Михайло Сиротенко віруюча людина, служить паламарем в церкві УПЦ МП. Йому 35 років. За фахом він є кардіореаніматолог. Працює на півтори ставки, має доход - 98 грн на добу. З чуток - це втричі менше, ніж зараз заробляють "титушки" і шахтарі, які охороняють Донецьку ОДА від загрози штурму. Сиротенко каже, що звернувся до ЗМІ, оскільки хоче захиститися від звільнення.

"Я б і сам звільнився, щоб ні перед ким не звітувати за власні переконання, але потрібно годувати 2 дітей. У мене 2 дівчинки і одна з них - інвалід по онкології", - пояснює Михайло.

Зараз ви читаєте новину «Донецькому лікареві загрожують звільненням та прокуратурою за статус в "Однокласниках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути