четвер, 22 березня 2007 05:04

Донецькі шахраї обдурили 8 київських банків

Зловмисники наживалися на кредитах, які брали в супермаркетах електроніки. Користувалися вони при цьому підробленими документами.

Все угрупування шахраїв - не кияни. Приїхали в столицю більше півроку тому. Зловмисники використовували більше десятка фальшивих паспортів. Затримані пояснюють, що всі ці документи просто знайшли.

- Оперативники Шевченківського РУ затримали групу з 6 чоловік. Всі приїхали з Донецької області. У Києві постійного мешкання не мали. Вони знімали щодоби квартири в різних районах. Займалися тим, що шахрайським шляхом отримували кредити по підроблених документах, - говорить Юрій Барвіцкій, начальник Шевченківського РУ ГУ МВС України у Києві.

Затримані орендували офісні приміщення, за адресами яких створювали підприємства. Реєстрували їх також за фальшивими паспортами. Члени злочинного угрупування брали на фіктивних фірмах довідки про великі прибутки. А далі просто брали кредити і купували офісну техніку.

Затримали правоохоронці і того, хто підроблював документи. Чоловік вклеював в паспорти фотокартки своїх співучасників і виготовляв їм необхідні довідки.

У кожного з підозрюваних була своя роль. Чоловіки брали кредити на побутову техніку, а дві жінки продавали її на ринках. Просили за товар на третину менше, ніж в магазині.

Слідчі з"ясували, що від діяльності ділків постраждали 8 столичних банків. Затриманим вже висунули звинувачення у шахрайстві в крупних розмірах. Враховуючи те, що раніше їх вже судили, а двоє до цих пір - під слідством, юристи пророкуватимуть підозрюваним максимально жорстке покарання, передає Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі шахраї обдурили 8 київських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути