вівторок, 13 березня 2012 11:32

Донецькі підприємці судяться з УЄФА: їх зносять заради чемпіонату
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

13 березня в окружний адміністративний суд Донецька надійшов позов про визнання протиправними дій міськради, за цим позовом в якості третьої сторони виступає УЄФА. Про це Gazeta.ua повідомили подавці позову.

Підприємець Федір Ярчук оскаржує рішення місцевої влади, яка під приводом реконструкції площі Привокзальної до ЄВРО 2012 хоче знищити 73 торговельних павільйони. Знесення може відбутися вже 21 березня. Мерія достроково розірвала договори оренди землі з власниками магазинів. Обіцяє зробити на місці торгових точок газони, а компенсації підприємцям не пропонує ніякої.

"Другий раз хочуть продати ділянку, точно комусь сподобалась, а проведення футбольного чемпіонату - це тільки привід для афери", - вважає Федір Ярчук.

Ті, хто потрапив під знесення, сподіваються звернути увагу світової футбольної громадськості на "звичайне шахрайство з використанням підготовки до Чемпіонату", - так вони написали у своєму відкритому зверненні.

"Якщо ми страждаємо заради проведення Чемпіонату, у нас повинні викуповувати наші права. Відшкодування втрат при підготовці ЄВРО 2012 має бути повним", - говорить представник позивача Сергій Алексєєв.

"Шість років тому продав квартиру і купив приміщення за 70 тисяч доларів, ще вкладене не повернув, а нас викидають без відшкодування - це бандитизм, здирають останню сорочку разом зі шкірою", - говорить підприємець Володимир Яворський.

"Скільки з нас витягували чиновники і не перелічити - ми добровільно-примусово допомагали ветеранам, двигун для МНС купили у складчину, зібрали 10 тисяч доларів на асфальтування площі, за наш рахунок проклали комунікації, виклали плиткою тротуари", - згадує витрати Наталія Дейнеко.

"Моя родина 4 роки голодувала, поки я намагалася розкрутитися, - каже пенсіонерка Зоя Шолох, яка сама торгує квітами в своєму павільйоні. - Дві однокімнатні квартири можна було купити на ті гроші, які стягли чиновники. Спочатку в міськвиконкомі запропонували купити дерев'яний кіоск, обіцяли - це вам на все життя, потім ось цю торгову площу викупити змусили, і знову обман. "

"У багатьох іпотека, не погашені кредити, і тепер нам пропонують почати заново, але вже не з нуля, а з мінуса почати - з боргами. Пропонують замість обладнаних торгових площ, землю в полі за містом", - говорить потерпілий Олександр Дворянов.

Підприємці впевнені, що гроші, передбачені на компенсацію в рамках державної програми з нагоди ЄВРО 2012 хтось в Донецьку вирішив привласнити.

"Не кинули тільки власників великого капіталу. На Привокзальній знаходилися два магазини, що нічим від наших не відрізнялися, - торгові приміщення фірми" Київ - Конті " - так от ми дізналися: їх власник отримає натомість приміщення в торговому центрі, побудованому державою, а нам - нічого", - говорить Дворянов.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі підприємці судяться з УЄФА: їх зносять заради чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути