субота, 15 жовтня 2011 15:17

Табачник отримає на освіту найбільшу суму в історії - 93 млрд гривень

Табачник отримає на освіту найбільшу суму в історії - 93 млрд гривень

У проекті державного бюджету на 2012 рік за ініціативи МОНмолодьспорту закладено найбільше коштів на освіту за всі роки незалежності України.

Про це заявив учора під час спілкування з представниками ЗМІ Чернігівщини міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

За його словами, на наступний рік передбачено 93 млрд гривень, що складає майже 6,2% від ВВП країни.

"У першу чергу, ці кошти будуть спрямовані на соціальний захист вчителя та підвищення мотивації праці педагогічних працівників. Добре відома вам проблема малих розривів між посадовими тарифними розрядами. Так от, кошти будуть спрямовані на те, щоб збільшити співвідношення між посадовими окладами, тобто міжпосадове співвідношення", – заявив Табачник.

Також міністр повідомив, що "значні кошти закладені в місцевих бюджетах на розвиток системи дошкільної і середньої освіти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник реформує освіту в дусі "агресивного рейдерства" - науковець

Табачник зазначив, що в наступному році буде реалізовуватися масштабна програма "Рівний доступ до якісної освіти", відповідно до якої, заплановано поставити до сільських шкіл порівняно з цьогорічними показниками вп'ятеро більше шкільних автобусів – понад 1000 одиниць.

У проекті бюджету на 2012 рік передбачаються кошти і на друк підручників.

"Якщо в цьому році державний бюджет передбачав на підручники для учнів 11 класів 120 млн гривень, то на підручники для учнів 1-2 класів наступного року в проекті бюджету закладено 215 млн гривень", - наголосив Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник отримає на освіту найбільшу суму в історії - 93 млрд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути