пʼятниця, 18 листопада 2016 19:35

Домбровський закликав Гройсмана підвищити пенсію до 3200 грн

Домбровський закликав Гройсмана підвищити пенсію до 3200 грн

Народний депутат від БПП Олександр Домбровський ініціює підвищення мінімальної пенсії до рівня мінімальної заробітної плати в Україні — 3 200 грн.

Про це повідомляє УНН.

"Ми піднімаємо найбільш мобільні категорії — ті, які працюють. А залишається величезна категорія пенсіонерів, про яких ми навіть не думаємо", - каже він.

Такий дисбаланс у соціальних стандартах щодо мінімального рівня доходів активних верств населення та пенсіонерів є несправедливим та може викликати соціальну напругу, що вкрай небезпечно з огляду на геополітичні та військові загрози, які стоять перед Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому НБУ скуповує долари

"Хіба наші батьки не заслужили на гідну старість? Наш обов'язок —зробити все можливе, щоб забезпечити їм європейський рівень життя", - сказав Домбровський.

Пропозицію щодо підвищення мінімальної пенсії Домбровський планує озвучити прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману, а також добиватиметься прийняття відповідних законопроектів Верховною Радою. Він запевнив, що президент підтримає ідею щодо підвищення мінімальної пенсії.

Щоб підвищити мінімальні соціальні стандарти для 11 млн пенсіонерів, зареєстрованих в Україні, в бюджеті необхідно передбачити додаткових 60 млрд грн. Це питання поки що не пізно включити в бюджетний процес-2017.

Кабмін анонсував підвищення мінімальної заробітної плати удвічі - до 3 200 грн. Мінімальну зарплату офіційно отримують 3,7 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «Домбровський закликав Гройсмана підвищити пенсію до 3200 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути