Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2022 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Доля війни вирішиться впродовж двох місяців – Forbes про контрнаступ ЗСУ

Доля війни вирішиться впродовж двох місяців – Forbes про контрнаступ ЗСУ
У Forbes припустили, коли почнеться контрнаступ ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні для початку контрнаступу необхідно отримати всю заплановану бронетехніку й провести злагодження своїх сил.

Найімовірніше, контрнаступ відбудеться в серпні, ідеться в матеріалі Forbes.

"Найближчі тижні можуть стати переломними на фронті. Від того, як розвиватимуться події в липні й серпні, залежатиме майбутній хід війни", – пишуть у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог відмовляється воювати: у ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні

Російська армія має багато вразливих місць. На відміну від українських позицій, які після відступу з Лисичанська на Луганщині мають широкі фланги й відкритий тил.

На Херсонщині на правому березі Дніпра перебуває близько 15 тис. російських солдатів, забезпечення яких тримається на двох мостах – Антонівському й залізничному, і дамбі Каховської ГЕС.

Знищення переправ через Дніпро сильно ускладнює подальше просування Збройних сил України на правий берег, тож, очевидно, командування ЗСУ обере тактику вогневого впливу на ці мости.

Росії доведеться обирати: відступити з правого берега, зазнавши репутаційного розгрому, чи тримати велике військове угрупування з незахищеними логістичними маршрутами й постійним ризиком його відрізання від ліній постачання.

"Головне правило, яке мають зрозуміти українці, що перебувають далеко від лінії фронту: Росія не вміє компенсувати військові невдачі інакше, ніж терором. Кожна поразка призводитиме до того, що росіяни намагатимуться помститися ракетними ударами по мирних містах. Варто уникати перебування поряд з великими об'єктами, як-от будинки культури, навчальні заклади, промислові об'єкти й військові частини", – ідеться в матеріалі.

Інше вразливе місце – Запорізький напрямок, який є ключем до півдня України. Без нього ідея сухопутного коридору з Кримом зазнає фіаско.

Президент України наказав військовим деокупувати південні регіони. Для цього збирають мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Доля війни вирішиться впродовж двох місяців – Forbes про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути