середа, 31 жовтня 2007 18:49

Доку Умаров оголосив про створення "Кавказького емірату"

Польовий командир Доку Умаров, що іменує себе президентом так званої республіки Ічкерія, оголосив про створення "Кавказького емірату" і призвав всіх мусульман об"єднатися в "усесвітньому джихаді" проти невірних.

Умаров також назвав головних ворогів ісламу, до яких, окрім Росії, він відніс США, Великобританію і Ізраїль. Його заяви йдуть в розріз з висловами ліквідованого раніше лідера бойовиків Аслана Масхадова, який не визнавав зв"язку з міжнародними терористами з "Аль-Каєди" і стверджував, що дії бойовиків носять характер виключно боротьби за незалежність.

Ахмед Закаєв, що називає себе міністром закордонних справ Ічкерії, заявив про відмову представляти за кордоном Доку Умарова і пов"язаних з ним бойовиків. Закаєв також призвав уряд і війська Ічкерії, самопроголосилася, не підкорятися Умарову.

Тим часом лідера чеченських бойовиків підозрюють в причетності до теракту в Тольятті. Оперативна інформація про те, що Умаров готує крупний теракт поступила в правоохоронні органи два тижні тому.

Вранці 31 жовтня в Тольятті був підірваний пасажирський автобус. В результаті загинули вісім людей і більше п"ятдесяти отримали поранення. Передбачається, що бомба мала дистанційне керування, але разом з тим не виключається, що вибух влаштував смертник або смертниця, повідомляє "Курсор".

Зараз ви читаєте новину «Доку Умаров оголосив про створення "Кавказького емірату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути