Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2019 18:26

Додаткові потяги та обмеження руху: що чекає українців у червні

Додаткові потяги та обмеження руху: що чекає українців у червні
Із 1 червня запроваджують сезонні обмеження руху вантажівок. Фото: UkrMedia

У червні почнуть діяти законодавчі зміни в різних сферах. Укрзалізниця запустить додаткові потяги в курортні міста, туроператори працюватимуть за новими вимогами. А для вантажівок запровадять обмеження руху.

Додаткові потяги

Укрзалізниця відкриває продаж квитків на 22 додаткові потяги до Бердянська, Одеси, Генічеська, Миколаєва і Херсо­на. Триватиме з червня до кінця вересня 2019 року. Крім того, додаткові поїзди курсуватимуть зі Львова до Новоолексіївки Херсонської області.

Вимоги до туроператорів

Із 1 червня Кабінет міністрів посилив вимоги до роботи тур­операторів. Вони зобов'язані двічі перевіряти, чи не змінився час вильоту й офіційно інформувати про це туристів. Мають складати список усіх своїх турагентів із назвами фірм, адресами й контактами. Також, повинна бути обов'язкова банківська гарантія в 20 тис. євро для компаній, що возять мандрівників за кордон, і 10 тис. - для внутрішнього туризму. Вона слугує страховкою на випадок, якщо туроператор не виконає зобов'язань. Компанії, що не дотримуватимуться цих вимог, позбавлятимуть ліцензії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди українці планують поїхати влітку

"Рішення посилити вимоги правильне, - пояснює менеджер туристичного агентства "Мандарин" Світлана Цим­баленко. - Звичайно, форс-мажорів не уникнути. Особливо це стосується вильотів. В Україні авіакомпанія може змінювати чартерні рейси буквально в межах доби. Передбачити це неможливо. Головне в таких ситуаціях підтримувати зв'язок із клієнтами, оперативно шукати вирішення проблеми. Водночас 20 тисяч євро банківської гарантії - це замала сума. У випадку банкрутства нею борги перед усіма клієнтами не покриють".

Обмеження руху вантажівок

Із 1 червня вводять сезонні обмеження руху вантажівок вагою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т по більшості автомобільних доріг загального користування державного значення. Діятимуть, коли температура повітря перевищуватиме +28°C. За дотриманням обмежень стежитимуть Укртрансбезпека й Нацполіція.

Правила не стосуватимуться машин, що перевозять живих тварин, небезпечні чи швидкопсувні вантажі. Також тих, що можуть допомогти запобігти чи ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінрегіон хоче, щоб водії розверталися по-новому

"За високої температури вантажівки утворюють колії на дорогах. Обмеженнями можна хоч якось цьому запобігти, - говорить експерт громадської компанії "Євро-Патруль" В'ячеслав Коновалов. - За кордоном теж є така проблема. Проте там не рух обмежують, а контролюють завантаженість авто і штрафують порушників. Вища якість автошляхів зменшила б проблему, але не усунула б її. Обмеження руху перевізникам заважає. Та для цього є логістика. Вони можуть розпланувати пересування машин так, щоб мінімізувати простій. Крім того, місцева влада має організовувати рух транспорту, щоб на в'їзді в міста колони фур не створювали затори".

Графік роботи контрольних пунктів в ООС

Контрольні пункти в'їзду-виїзду в районі Операції об'єднаних сил на Донбасі влітку працюватимуть із 6:00 до 20:00. До 1 червня людей пропускають із 7:00 до 18:30.

Червень 2019-го в Україні розпочнеться прохолодою і дощем. Народний синоптик Леонід Горбань каже, що на потепління варто чекати наприкінці місяця. Уже в середині першого місяця літа прийде справжня спека, а стовпчики термометрів піднімуться до +30 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Додаткові потяги та обмеження руху: що чекає українців у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути