понеділок, 27 травня 2019 10:19

Куди українці планують поїхати влітку

Куди українці планують поїхати влітку
Українці люблять відпочивати в Єгипті. Фото: salat.com.ua

Українці займаються плануванням літньої відпустки ще навесні.

За березень нарахували 1,7 млн ​​запитів від туристів з усієї країни, повідомляють аналітики порталу з пошуку турів Otpusk.com.

Найчастіше цікавляться цінами на відпочинок в Єгипті - туди хотіли б відправитися 38,5% відпускників. Другою за популярністю стала Туреччина - 25,5% користувачів. Менше люди шукали відпочинку в Греції - 4,5%, Болгарії - 3,8%, Кіпрі - 3,5% та Іспанії - 2,8%.

Ще близько 3% придивлялися до Арабських Еміратів. Велика частина мандрівників - 64,3%, готові були викласти за тижневий тур до 30 тис. грн. До 40 тис. грн погодилися віддати 17,4% користувачів, а 11% не поскупилися б і на 60 тисяч. Більше цієї суми готові заплатити лише 5%.

Ще 2,3% туристів мали бюджет не більше 10 тис. грн. Найактивніше сайтом користувалася молодь у віці 25-34 років - 42,3%. І українці 35-44 років - 34,6%. Набагато менше тури шукали 45-54-річні - 11,9%, студенти - 5,7% і пенсіонери - 5,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому подорожі так корисні

Ціни на відпочинок на єгипетських курортах залишаться на тому ж рівні, що і роком раніше.

"Вартість відпустки в Єгипті практично не змінилася і залишилася такою ж, як і торік. Це пов'язано з тим, що у нас Єгипет - масовий напрямок, туди не їдуть російські туристи, відповідно, готелі встановлюють досить лояльні та привабливі ціни для українського ринку", - розповів директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

За його словами, через це в травневі свята цей маршрут був найпопулярнішим, вперше за кілька років випередивши Туреччину.

"Сьогодні середня ціна тижневої відпустки для двох у п'ятизірковому готелі Шарм-еш-Шейха дорівнює $600-850 (16-22 тис. грн - Gazeta.ua). Хургада в таких же умовах обійдеться вже від $840 (22 тис. грн - Gazeta.ua) і вище", - зазначив експерт.

Туреччина цьогоріч стане дорожчою. Причина - зростаючий попит серед європейських туристів і повернення до регіону туристів із Росії. А ще тому, що турецький туристичний бізнес перейшов на розрахунки в євро.

Бюджетним може залишитися європейський відпочинок. Так, ціни на відпочинок у Греції, швидше за все, залишаться такими ж, як і торік.

"Це пояснюється і здешевшанням у нас євро, і конкуренцією між лоукостерами, які вийшли на грецький ринок - туроператори будуть намагатися конкурувати з бюджетними авіаперельотами в ту сторону", - каже Царук.

Відпочинок на українському узбережжі здорожчає.

Для того щоб вдало провести літо, варто відмовитися від соціальних мереж, не бачити людей, які викликають негативні емоції та робити справи, які надихають. Не робіть фото, які не будуть потрібні.

Найгірший спосіб провести літо — цілодобово знаходитися поряд із людьми, які викликають у вас тільки негативні емоції.

Не потрібно засмучуватися через погану погоду. Подумайте про те, що ви ще можете зробити, навіть якщо погода не сприяє прогулянці.

Зараз ви читаєте новину «Куди українці планують поїхати влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути