пʼятниця, 16 квітня 2021 11:15

Додаткова відпустка й чоловік у декреті: перша леді прокоментувала новий закон

Додаткова відпустка й чоловік у декреті: перша леді прокоментувала новий закон
Це перший важливий законодавчий крок для розвитку відповідального батьківства в Україні. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

15 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який надає чоловікові право скористатися додатковою оплачуваною відпусткою в разі народження дитини. Право на законний лікарняний для жінки після пологів таке нововведення не скасовує.

Крім того, відтепер в Україні в декрет зможуть виходити й чоловіки, і жінки. Раніше чоловіки могли піти в таку відпустку лише за умови, що матір дитини вийшла на роботу. Перша леді Олена Зеленська зізналася, що дуже чекала на ухвалення цього законопроєкту. На її думку, це перший важливий законодавчий крок для розвитку відповідального батьківства в країні.

"Два тижні оплачуваної відпустки для чоловіків у разі народженні дитини – багато це чи мало? Нарешті маємо привід поділитися думками щодо цього. Парламент у другому читанні проголосував за законопроєкт, який надає чоловікові право на додаткову 14-денну відпустку впродовж 3 місяців із дня народження дитини. Для дитини – це можливість відчути тепло й турботу обох батьків із перших днів життя. Для чоловіка – можливість ближче познайомитися з дитиною та встановити особливий батьківський контакт. Для матері – це велика підтримка, а з точки зору рівності прав – це перемога і для чоловіків, і для жінок", - написала Зеленська в Instagram.

Також для чоловіків або жінок, які мають дитину віком до 14 років з інвалідністю та для чоловіків, які виховують дитину без жінки, можуть скоротити тривалість робочого дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Супермамою" тижня стала кар'єристка, яка відправила свого чоловіка в декрет

Батьки зможуть обирати форму одноразової допомоги "пакунка малюка" - отримати гроші чи речі.

Зараз ви читаєте новину «Додаткова відпустка й чоловік у декреті: перша леді прокоментувала новий закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути