четвер, 13 березня 2008 19:30

"Добру книгу" переобладнають під земську книгарню

Чернігівську книгарню "Добра книга" на розі вулиць Серьожнікова та Шевченка до літа планують розширити і перетворити на культурно-мистецький центр.

До 1 лютого частину приміщення займали каси попереднього продажу квитків центрального автовокзалу. Саме автовокзал п"ять років надавав місце в субаренду книгарні, якою опікується громадська організація "Просвіта".

В "Добрій книзі" можна дешево купити українські книжки, музику і фільми.

— Запросили дизайнера розробити проект переобладнання книгарні на культурно-мистецький центр, — каже один із співвласників магазину підприємець Олександр Жогалко, 53 роки. — Він буде схожим на стару чернігівську земську книгарню. У приміщенні продаватимуть та здаватимуть напрокат книжки та працюватиме читальний зал. Установимо столики, на стінах розвісимо зразки старих чернігівських газет, будемо регулярно проводити вернісаж місцевих фотохудожників. Поставимо кавовий автомат, стилізований під старовину. Також продаватимуться сувеніри та художні вироби, диски з українською музикою, фільмами тощо.

За словами Жогалко, нині шукають інвесторів. Або якийсь банк погодиться дати пільговий кредит, або доведеться вкладати власні кошти.

Зараз ви читаєте новину «"Добру книгу" переобладнають під земську книгарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути