вівторок, 22 грудня 2020 17:39

"Добре рости в сім'ї": відомі українці згадують дитинство
4

Співачки Анна і Ангеліна Завальскі в дитинстві були милими сніжинками
Фото: facebook.com
У цьому малюку важко впізнати письменника Андрія Любку
Письменниці Ірені Карпі костюм шила мама
Видавчиня і письменниця Мар'яна Савка з сином

В соцмережах триває флешмоб #БудинокДитиниНеДляДитини. Його запустила благодійна організація "Надія і житло для дітей", щоб привернути увагу до того, що діти в Україні мають зростати в сім'ях, а не в інтернатах.

Українців просили поділитися спогадами та світлинами з дитинства.

Комунікаційниця благодійної організації "Надія і житло для дітей" Дарія Байрак розповіла кореспонденту Gazeta.ua, що мета флешмобу показати, яким важливим є виховання в родинному колі.

"Я була щасливою дитиною. Думаю, завдяки цьому і залишаюсь щасливою дорослою. Дитячі фотографії допомогають мені пригадати моменти, що здавались забутими - шуршання шапочки "хлопавки" і шорсткий дотик гофрованого паперу, важку чорну шубку, колючий шалик і гетри на фото з татом, хрусткий комірець і невидимку, що тримає бант. І ще - безкінечні прояви маминої і татової любові і турботи. Мені легко повертатись туди у думках і спогадах, бо там тепло, затишно, весело і безпечно. Діти, що живуть у будинках дитини (а це малюки до 3-х років) не мають ні таких спогадів, ні фото", - сказала Дарія.

"Діти, що живуть у будинках дитини не мають ні таких спогадів, ні фото"

Видавчиня, поетеса та дитяча письменниця Мар'яна Савка опублікувала фото зі своїм сином та написала, що в першу чергу, дитині просто необхідна присутність мами. Все інше — вторинне:

"Я ніколи не застосовувала жодних методів для його виховання, не читала розумних книжок, не спілкувалася в чаті з просунутими мамами. Я завжди знала, що йому насамперед потрібні мої обійми, мої поцілунки й слова "я тебе люблю" — сто тисяч однакових невтомних слів. Кожного разу, коли я повертаюся з відрядження, він влипає в мої обійми — сидить, висить на мені, і я отримую від цього таку ж насолоду спільної присутності, розділеної радості".

Долучився до флешмобу і письменник Андрій Любка. Він розповідає, що дитячих фото у нього доволі багато, бо дідусь щороку возив його у фотостудію:

"Добре рости в сім'ї! І тепер, коли я маю власну дитину, розумію, наскільки ця маленька людина беззахисна, як вона потребує опіки, любові й тепла. Потребує дому!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сімейні традиції можна придумати на свята

У флешмобі також взяв участь журналіст і політик Микола Княжицький, письменниця та літературна критикиня Богдана Матіяш, співачки Анна Завалська та Оксана Стебельська, письменниця Ірена Карпа та багато інших.

Флешмоб все ще триває. Аби взяти участь потрібно опублікувати своє або фото своєї дитини до 4-х років і розказати історію зростання у сім'ї, поруч із рідними, про смішні чи знакові події, про теплі спогади, моменти, які викликають вашу усмішку. Зазначте, що ви берете участь у флешмобі #БудинокДитиниНеДляДитини і позначте нашу сторінку у Фейсбуці.

Сімейні традиції на свята - це хороша нагода укріпити родину. Саме завдяки цьому відчувається дух Різдва. Однією з таких традицій може стати саме чекання на свята.

Зараз ви читаєте новину «"Добре рости в сім'ї": відомі українці згадують дитинство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути