субота, 19 грудня 2020 23:46

Які сімейні традиції можна придумати на свята

Які сімейні традиції можна придумати на свята
Пошуки подарунків стануть хорошим доповненням до традицій. Фото: pixabay

Сімейні традицій на свята - це хороша нагода укріепити родину.

Саме завдяки цьому відчувається дух Різдва, пише видання 4mamas.

Однією з таких традицій може стати саме чекання на свята. Можна влаштовувати вдома відповідну атмосферу. Наприклад, у день Святого Миколая не забудьте покласти діткам подарунки біля ліжка або загалом у кімнаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі на свята залишиться більшість українців

За 12 днів до Нового року щовечора, наприклад, варто готувати нову страву усією родиною. Це допоможе побути вам усім разом. У процесі приготування можна розповідати малюкам багато сімейних історії, спогадів та й загалом поспілкуватися.

Ще одна традиція - іграшки власними руками. Можна використати будь-які матеріали: лялечок, сердечка, обгортковий папір, вату, обрізки тканини. Також гарною традицією буде передавати з покоління в покоління ялинкові прикраси. Також можна виготовити саморобні вітальні листівки для всіх членів сім'ї.

Можна зробити також сімейний альбом. Наприкінці грудня попросіть усіх домашніх написати про те, як минув рік, що збулося із загаданого, що сталося хорошого. Зберіть усі твори в один альбом, вклейте кращі фото. Можна змонтувати фільм з домашнього відео за минулий рік, записати на диск і відправити в той же альбом, у спеціальну кишеньку.

Пошуки подарунків стануть хорошим доповненням до традицій. Зазвичай подарунки кладуть під ялинку. А можна влаштувати маленький квест, наприклад, розвісити на гілках записки із вказівкою місць, де шукати презенти. Записок може бути кілька. Тож у пошуках подарунка рідним доведеться і під ліжко зазирнути, і на балкон вийти.

Обмеження урочистостей, зменшення кількості авіаперельотів та соціальне дистанціювання диктують свої правила святкувань. Але це не означає, що ми повинні відмовлятися від свят, пише психологиня Мхайрі Боу у The Conversation.

Зараз ви читаєте новину «Які сімейні традиції можна придумати на свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути